ZEPEN VAN PARKETVLOEREN EN ONDERHOUD VAN GEZEEPTE PARKETVLOEREN

 

ZEPEN van parketvloeren en onderhoud van GEZEEPTE parketvloeren.


 

OPMERKING: wijzigingen in onderhoud zijn mogelijk, bvb. bij renovatie is het niet altijd aangeraden met water te werken, een gezeepte vloer is dan ook niet mogelijk.

 

 

Het gebruik van zepen als basisbehandeling is eerder uitzonderlijk, maar is mogelijk mits het uitvoeren van verschillende behandelingen na elkaar. Men moet de zeep mengen met warm water en met de borstel of microvezeldoek in het hout wrijven. De behandeling kan herhaald worden met korte tussenpozen van minimaal 3 h tussen droogtijd. Eventueel gevormd schuim moet men samentrekken en verwijderen. Of men bouwt dit op op langere tijd. Tot de volledige verzadiging met zeep is de vloer meer open voor vervuiling.

Door het opruwen van het hout kan dit systeem in het begin iets stroever verlopen. Na verloop van tijd wordt dit echter steeds makkelijker.

Het is de bedoeling om verschillende zeeplagen op te bouwen tot er een verzadiging van zeep is aan het oppervlak van de parketvloer. In de praktijk gaan wij voor u een deel van deze opbouw verwezenlijken door in de diepte van de parket reeds een vetverzadiging aan te brengen zodat de opbouw sneller door u kan worden bereikt.

Gezeepte parketvloeren zijn qua kleur makkelijk te manipuleren. Met matig witte zeep bereikt men een het uitzicht van een onafgewerkte doch warme parketvloer. Vergelen van de vloer kan makkelijk worden vermeden. Bijwerken van de vloer is bovendien plaatselijk mogelijk.Tijdens de eerste zeepbeurten worden pigmenten van de parket weggekuist en opgelost. Dit kan tijdelijk lichte wolkvorming en vlekken geven.

 

 

 

 


 

Onderhoudsproducten bestellen