Renovatie en restauratie van parket.

 

Opschuren, renoveren en restaureren van parket en parketvloeren.

 

Een grondig onderhoud verlengt de levensduur van het parket.

 

Na verloop van tijd kan het zijn dat een parketvloer aan renovatie toe is. Afhankelijk van de afwerking van de parket dient het schuren dieper of minder diep te gebeuren. Tevens kunnen parketvloeren vervormd zijn waarop de renovatie dient aangepast te worden. Niettemin dient een professionele schuurbeurt een zo mooi mogelijk resultaat na te streven met minimale afname van hout. Recente meerlaagse parketvloeren hebben toplagen van 6mm tot 3mm en zelfs minder dan 1mm voor fineer-parketvloeren. Respect voor de toplaag is dus absoluut noodzakelijk. Tussentijdse onderhoudsbeurten kunnen de renovatie van een parketvloer uitstellen en de levensduur verlengen. Als de vloer vlak is wordt door onze ervaren parketleggers en met preciezie schuur-machines gemiddeld tussen de 0,2 en 0,5mm hout weggehaald. 

 

Schuren van parket.

 

Parketrenovatie kan op een aantal manieren gebeuren en is zoals eerder vermeld afhankelijk van de toestand van de vloer. Er kunnen krachtige, sneldraaiende machines worden gebruikt met een klein contactoppervlak met de parketvloer om snel een bepaald resultaat te bereiken. Voorbeeld daarvan zijn de typische walsschuurmachines of bandschuurmachines gecombineerd met de kantenschuurder. Of trager draaiende machines met een groter contactoppervlak met de parketvloer. Een of meer schijven maken een rotatieve of planetaire horizontale beweging om de parket te schuren of te polijsten. Deze machines zijn ook krachtig toch niet in staat om zeer agressief te schuren (in vergelijk met wals en kantschuurder) en worden dan ook meer gebruikt om te polijsten of licht te schuren en te polijsten.  De kracht waarmee deze machines oude laklagen, vernissen, verf of gewone, normale slijtage weghalen is afhankelijk van de machine en het gebruikte schuurpapier. Mits gebruik van de juiste techniek is het mogelijk om met de krachtigste machine, met de hoogste druk toch zeer fijn maar vooral zeer snel fijn te schuren.

(meer detail over parketschuren en schuurtechnieken voor parket en plankenvloeren vindt u binnenkort op deze site)

 

Moeten parketvloeren altijd geschuurd worden?

 

Sommige recente ontwikkelingen  maken dat parketvloeren dikwijls structuur bezitten. Verouderde parketvloeren, geborstelde vloeren, reclaimed wood, geschaafd hout, etc.. hebben allemaal een oppervlaktestructuur die, als deze vloeren geschuurd zouden worden, volledig zou verdwijnen. Het is net de oppervlaktestructuur van deze planken die het specifieke karakter van deze vloeren bepaald en tenzij de klant daar verandering in wil brengen, moet deze structuur behouden blijven. Specifiek voor deze vloeren ontwikkelden wij de chemische reiniging van parketvloeren. Deze techniek behoudt de karakteristieken en reinigt toch de vloer. 

 

 

Parketvloeren schuren prijs ?

Parket schuren online gratis offerte?


Renovatie & herstelling van een eiken strokenparket.

Uitbreken van een deel van de parketvloer en herstellen conform bestaande parket.

Tijdens de parketrenovatie in dit project werd een beschadigd deel van de strokenparket uitgebroken en een ruimer deel terug geplaatst conform selectie, afmetingen en houtsoort van de bestaande parketvloer.

verweerde en verkleurde parketdelen werden chemisch behandeld. Na het schuren en afwerken gaan nieuw parket en oud parket naadloos in elkaar over.  

renovatie van een parketvloer

Renovatie en Herstelling van parketvloer strokenparket eik 11 Large

Renovatie en Herstelling van parketvloer strokenparket eik 63 Large

Renovatie en Herstelling van parketvloer strokenparket eik 37 Large

Renovatie en Herstelling van parketvloer strokenparket eik 61 Large


Herstelling van een parketvloer na waterschade.

Een parketvloer naadloos en ingeweven herstellen na waterschade.

Ingeweven herstelling van een ambachtelijk parketvloer. Uitbreken van wat beschadigd is, herstellen, opschuren en afwerken van de parketvloer.

1   herstelling parketvloer na waterschade te hoboken 1

2   herstelling parketvloer na waterschade te hoboken 5

3   herstelling parketvloer na waterschade te hoboken 8

4   herstelling parketvloer na waterschade te hoboken 10

Prijsofferte ? klik hier!

 

 

 

Graag een afspraak in onze toonzaal ?  Klik hier!

 

 


 


Afdrukken