AABLOS

PARKETVLOEREN

Zo maken wij UW parketvloer:

 

Uw keuzes bepalen uw vloer en het karakter van uw woning. Als u de tijd neemt... vindt u vast uw vloer!

 


PARKETFIGUREN Dit assortiment is niet volledig maar toont u de meest voorkomende figuren en links naar uitgevoerde projecten.

VISGRAAT PARKET

visgraat

Visgraat parketvloeren.

Visgraat parket - ambachtelijk & meerlaags.

Het visgraatverband is een gekende klassieke figuur bij het plaatsen van parketvloeren. Hiervoor zijn parketdelen nodig met een vaste lengte en met een vaste breedte. Dikwijls is de breedte van elk parketdeel in een gehele getal -verhouding tot de lengte. Bijvoorbeeld  5cm breed en 25cm lang of  6cm breed en 30 cm lang. Indien dat het geval is kunnen deze elementen ook in een blokmotief geplaatst worden.

Standaard afmetingen visgraat parket. (in cm en per element)

In massief hout:

De kleine dubbele visgraat heeft elementen van ongeveer 2x12

De normale visgraat is 5x25

De grote visgraatparket is 6x30 of 7x35 of 7x40.

De XL visgraat parketelementen zijn 

Afmetingen: 11x44 / 11x55 / 12x48 / 12x60 / 14x70 / 14x84 cm

In meerlaagse opbouw:

XXL Visgraatparket meerlagig 18x72 / 18x90 / 22x88 / 22x110

Het visgraatverband is een gekende klassieke figuur bij het plaatsen van parketvloeren. Hiervoor zijn parketdelen nodig met een vaste lengte en met een vaste breedte. Dikwijls is de breedte van elk parketdeel in een gehele getal -verhouding tot de lengte. In ons aanbod vind u kleine, normale, grote en ExtraLarge visgraatelementen.

Lees meer...

VERSAILLES parket

 versailles

 Versailles parketpanelen, geïnspireerd op de vloeren van het kasteel van Versailles.

Lees meer...

parketstroken

 stroken

Strokenparketten heb je nagenoeg in ALLE houtsoorten die geschikt zijn voor parket. het zijn ambachtelijke parketten die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Lees meer...

EIKEN PLANKEN

 getekende planken resized

Geen enkele plank is dezelfde. Dat mag geen excuus zijn voor gebrek aan kwaliteit. In alle selecties en producties hanteren wij kwaliteitsnormen die de integriteit van de planken niet aantast. Of het nu gaat om samengestelde planken of massieve elementen. 

Lees meer...

HOOGKANT parket

 lamel op kant parket tekening

Lamel op kant parketvloeren.

Alles over lamel op kant parket.

Lees meer...

KOPSHOUT parket

kopshoutKopshout parket is rechtopstaand hout. Op de bovenzijde van elk blokje zijn de jaarringen zichtbaar. Zeer slijtvast product

 

HONGAARSE PUNT

 hongaarse punt parketvloer tekening

 

HONGAARSE PUNT PARKETVLOEREN

 

 

Door de rechte banen en de opponente lichtinval heeft dit product een unieke uitstraling die bijval vindt in zowel moderne als klassieke projecten. De aanpassing van de elementen van deze parketvloer aan de grootte van de kamer geeft een uitstraling van maatwerk en ambacht.

Alvorens een Hongaarse punt door ons wordt geleverd en geplaatst wordt een ontwerptekening gemaakt, eventueel per kamer.

Info, prijzen en foto's ... lees meer...HONGAARSE PUNT


SELECTIES Een overzicht van verschillende selecties waaruit u kan kiezen. Geen, wienig of veel noesten, kwartiers, vals kwartier of dosse gezaagd hout.

BIS kwaliteit eik

selectie bis

Een selectie waarin een gezond en gesloten noestje van maximum 10mm is toegestaan, verkleuringen veroorzaakt tijdens het droogproces zijn niet toegelaten, behalve zeer oppervlakkige

PREMIER kwaliteit eik

selectie premier

1e Keus eik,  kwartier vals kwartier en dosse gezaagd hout. Een selectie waarin een gesloten noest van maximum 3mm is toegestaan en in dezelfde kleur van de eik,  verkleuringen veroorzaakt tijdens het droogproces zijn niet toegelaten. Lichte kleurverschillen eigen aan de structuur v/h hout toegelaten.

RUSTIEK kwaliteit eik

selectie chablis

Vooral dosse gezaagd hout. Een selectie waarin een gesloten noest onbeperkt is toegestaan en een open noest van maximum 20mm is toegestaan. Hartscheuren, uitgesproken lattenstrepen of open noest op de zijkant zijn mogelijk. Kopscheuren, windbarsten en kleurverschillen zijn toegelaten zonder beperking voor zover ze de sterkte en slijtweerstand van de parketvloer niet negatief beïnvloeden. Geen spint. 

RUSTIEK A kwaliteit eik

selectie rustiek a

Vooral dosse gezaagd hout. Een selectie waarin een gesloten noest van maximum 30mm is toegestaan en een open noest van maximum 10mm, lichte verkleuringen veroorzaakt tijdens het droogproces en structurele kleurverschillen zijn toegelaten.

SUR CHOIX kwaliteit eik

selectie sur choix

1e keus kwartier en valskwartiershout. Rechtdradige houtstructuur zonder enig noestje. Egaal en gelijk van kleur.


BEWERKINGEN Bewerkingen op het brute hout bepalen de kleur en de structuur van uw vloer.

Borstelen

Zacht of hard geborstelde vloeren. Met metaalborstel en/of kunsstofgeborstelde vloeren geven wij diepe of minder diepe structuur aan de parket. Onder andere om een geceruseerd effect te bekomen gebruiken wij deze techniek.

Branden

Gebrande parketten zijn aan de oppervlakte gecarboniseerd op een korte en agressieve manier. Uitgeborsteld en afgewerkt zijn het diep zwarte vloeren met schaduw houtstructuur.Gebrande eik

Carboniseren

Met warmte laten we de eik carboniseren. Dit proces maakt de eik tot in de kern donkerbruin als wengé. Heel natuurlijke uitstraling met verbeterde oppervlakte eigenschappen. 

Kleuren

Wij gebruiken de aanwezigheid van looizuur in Franse eik om reacties uit te lokken die de eik diepe en authentieke kleuren geeft. Vooral natuurlijk vergrijsde kleuren worden hiermee bereikt. Met gepigmenteerde uit de natuur ontgonnen kleuren kan eik ook gebeitst worden. Met gepigmenteerde olie alleen al worden onderstaande kleuren bereikt.

AMBACHTELIJKE REACTIE AFWERKINGEN

stalen PARPRO

kleuren parketolie rubio

Krabben

parket krabben

De parketvloer wordt ter plaatse met de hand geschraapt waardoor een uniek reliëf ontstaat.

Lintzaageffect

De gezaagde kant van de planken blijft zichtbaar en wordt niet geschuurd of geschaafd.

Logen

Ontkleuren of lichter maken van eik wordt logen genoemd. Als er ook nog wit pigment aan toegevoegd wordt onstaat een lichte basis om af te werken met olie.

Roken

Het roken van eik is het blootstellen van eik aan ammoniak. De eik reageert hierop door donker te worden al naar gelang het ammoniak concentraat en de tijdsduur. Men spreekt van enkel en dubbel gerookt. Door na het roken te logen of bleken ontstaat vergrijzing.Bij een gevoede afwerking verkrijgt men een bruin tot donkerbruin resultaat. Het donker worden van de eik beperkt zich niet tot de bovenlaag. Bij lang en geconcentreerd roken gaat deze verkleuring tot in de kern van de plank. Spinthout kleurt matig of helemaal niet evenals delen in de eik met minder looizuur. Niet elke plank wordt even donker. Europese maar vooral Franse eik is vanwege het looizuurgehalte uitermate geschikt om gerookt te worden.

 

Gebruikspatine

Door trommelen en/of manueel aanbrengen van subtiele oppervlakte schade geven wij aan parketvloeren een zachte gebruikspatine. 

Zandstralen

Onze gezandstraalde parketvloeren hebben een zeer diep reliëf. Prachtige manier om zeer extreme resultaten te bereiken.


AFWERKING De eindafwerking is kleur en glansbepalend. 

OLIE

Parketolie zorgt voor een naturelle look van de vloer.

Een stevige bescherming die mits goed onderhoud langer meegaat dan een geverniste afwerking. In tegenstelling tot vernis is parketolie een binding in de houtstructuur gelijk of net onder de oppervlakte. Een gezonde afwerking zonder emissie die onderhouden dient te worden met speciale parketzeep.

Naar gelang de verwachtingen van de klant gebruiken wij verschillend types olie.

 

Rubio monocoat: een aan het oppervlak bindende extra matte olie. Na 24 u kan de vloer reeds in gebruik genomen worden.

Een imprgnerende olie die meer geschikt is voor reactieve bewerkingen en manipulatie met zeep.

 

onderhoud van geoliede parketvloeren

 

Rubio monocoat standaardkleuren:

kleuren parketolie rubio

 

 

Lees meer...

Vernis

Geverniste afwerking.

Dekkende afwerking met parketvernis.

 

Parketvernis zorgt voor een dekkende en bijna afgesloten laag op het hout. Minder in gebruik dan parketolie. Wordt enkel toegepast omwille van een aantal product-specifieke eigenschappen  zoals glansgraad (van extra mat tot hoogglans), gladheid, kleur,...zoals bvb in badkamers, turnzalen, dansscholen etc.

 

Zepen

Gezeepte afwerking.

Zepen van parketvloeren.

Het zepen van parketvloeren is een techniek die het mooiste van een vloer naar boven haalt. de combinatie met parketolie is bekend maar een vloer kan ook enkel gezeept worden.